24.Sep.2021

Týždeň dobrovoľníctva 2021

"Robme malé veci s veľkou láskou."

Pracovisko Zákamenné:

Dňa 21.9.202021 v rámci týždňa dobrovoľníctva k nám na pracovisko v Zákamennom ako dobrovoľníci zavítali pracovníci Žilinského samosprávneho kraja. Začali sme športovou aktivitou - futbalom. Neskôr sme zrealizovali cyklistickú túru do prírody. Spracovávali sme jablká na piré a upiekli výborný jablkový koláč. Pripojili sme sa dokonca k dezinfekcii izieb. Zahrali sme si tiež karty a spoločný deň sme zakončili hraním na gitaru v kaplnke nášho zariadenia. 

 V rámci týždňa dobrovoľníctva nás navštívil aj 91. oddiel Vojtaššákových skautov a skautiek zo Zákamenného. Pre našich prijímateľov si pripravili kreatívne popoludnie, spoločne si zašportovali a zahrali futbal.

  

Pracovisko Oravská Lesná:

V rámci týždňa dobrovoľníctva sa členovia Jednoty dôchodcov z Oravskej Lesnej zapojili do úpravy a čistenia hrobov zosnulých klientov z nášho zariadenia, ktorí spia večným spánkom na cintoríne v Oravskej Lesnej.

V rámci týždňa dobrovoľníctva žiaci zo ZŠ Oravská Lesná využili krásne slnečné popoludnie na sprevádzanie seniorov z nášho zariadenia sociálnych služieb na vychádzke po lesníckom náučnom chodníku. Naši seniori v spoločnosti žiakov prežili príjemné a nezabudnuteľné chvíle. 

Dobrovoľníci pomáhali aj pri úprave okolia zariadenia sociálnych služieb v Oravskej Lesnej. Zbrúsili staré nátery zo záhradných lavičiek, altánku a všetko natreli novým náterom.

  

 

Pred týždňom dobrovoľníctva nás milou návštevou potešil redaktor Marcel Páleš z Rádia Regina Stred, ktoré je partnerom týždňa dobrovoľníctva. 🎤📟 Spolu s našimi prijímateľmi sa preto porozprával práve o tejto téme. Krátkym vstupom sa dostali aj do živého vysielania. Všetkých pozdravili a poprosili o zahratie veselej piesne.

 

 

Všetkým zo srdca ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu !

Viac o tohtoročnom Týždni dobrovoľníctva