Späť 27.Oct.2023

Festival ľudskosti ladých 2023

Rada mládeže Žilinského kraja organizuje už tretí ročník podujatia Festival ľudskosti, do ktorého sa posledný októbrový týždeň zapojila aj naša škola . 

V roku 2023 bol Festival ľudskosti mladých zameraný na prepojenie mládeže a seniorov a jeho motto bolo: ”Ideme robiť svet krajším a ľudskejším prejavením úcty k seniorom! „Mladé ruky a srdce pre seniorov”. 

Študenti Strednej odbornej školy podnikania a služieb v Námestove sa cez jesenné prázdniny stretli spolu s prijímateľkami z pracoviska v Zubrohlave a spolu vyrobili dušičkové vence z prírodných materiálov. Podujatie sa nieslo vo veľmi príjemnej dušičkovej atmosfére, bez náhlenia a stresu. Vyrobené vence sme dali aj na hroby ľudí bez domova. Týmto podujatím sa študenti zároveň zapojili aj do výzvy za ZELENŠIE DUŠIČKY – Viac lásky, menej plastu, organizovanou v rámci programu Zelená škola.  

Zapojili sa tiež deti zo ZŠ V Zubrohlave a prijímateľky potešili darčekmi a ružičkami. Deti prijímateľkám  zarecitovali básničky, zaspievali sme pesničky ktoré boli nacvičené. Pripojili sa aj prijímateľky, zaspievali sme si pesničky spoločne. 

 

Festival organizovala Rada mládeže Žilinského kraja. 

Podujatie sa realizuje pod záštitou predsedníčky Žilinského samosprávneho kraj Eriky Jurinovej

Táto aktivita bola podporená zo Žilinského samosprávneho kraja a z dotácií Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu v oblasti práce s mládežou, ktoré administruje NIVAM – Národný inštitút vzdelávanie a mládeže.