16.Dec.2022

Srdce na dlani 2022

Žilinské dobrovoľnícke centrum dňa 13.12.2022 organizovalo slávnostné oceňovanie dobrovoľníkov a dobrovoľníčok zo Žilinského kraja.

Pozrite si krátke charakteristiky tých, ktorí boli nominovaní na výnimočné dobrovoľníčky, koordinátorky a ich výnimočné projekty, ktorými pomáhajú práve v našom Centre sociálnych služieb Zákamenné.

📍Dobrovoľníctvo v sociálnej a zdravotnej oblasti:

🥇Emília Chvojková z Oravskej Lesnej: Vedúca dobrovoľníkov - seniorov v Oravskej Lesnej, s ktorými organizuje mnohé aktivity pre klientov Centra sociálnych služieb v obci.

🥇Mária Rosiarová z Hruštína: Svoj čas venuje klientom Centra sociálnych služieb Zákamenné, kde spoločne pekávajú “čískejky” a iné dobroty.

📍Dobrovoľníctvo v oblasti výchovy a vzdelávania:

🥇Mária Števíková z Námestova: Dlhé roky pomáha v Centre sociálnych služieb v Zubrohlave, raz do týždňa navštevuje klientky a vo svojom voľnom čase im pomáha v zdokonaľovaní sa anglického a francúzskeho jazyka.

📍Dobrovoľníctvo v oblasti ochrany životného prostredia a environmentalistiky:

🥇Zuzana Kertysová z Rabčíc - Chránená krajinná oblasť hornej Oravy - zabezpečuje odborný výklad ku konkrétnym enviromentálnym dobrovoľníckej aktivitám pre rôzne skupiny detí, mladých či seniorov.

📍Dobrovoľnícky projekt roka:

🥇Znalosť je život s krídlami - Sára Lovaštíková, Sabína Trabalíková: Študentky strednej odbornej školy podnikania a služieb v Námestove v rámci svojho projektu prepojili rôzne komunity sociálne či zdravotne znevýhodnených ľudí v blízkosti ich školy v jednej téme vtáctva a pripravili viacero aktivít.

📍Koordinátor/ka dobrovoľníkov:

🥇Katarína Tomulcová - učiteľka ktorá podporuje a rozvíja dobrovoľníctvo a rôzne dobrovoľnícke projekty na strednej odbornej škole podnikania a služieb v Námestove.

❤️ Vám všetkým patrí naša vďaka! ❤️